Каталог товарів
UA
Обране

Найкращі електронні швейні машинки

Найкращі електронні швейні машини

Раніше обладнання для домашнього виробництва чи невеликого бізнесу вибирати не доводилося — у хід йшла будь-яка техніка, яка була хоч якось здатна полегшити людську працю. Сьогодні любителі самостійно виготовляти речі своїми руками зіткнулися з іншою крайністю - необхідністю вибирати найкращі електронні швейні машинки з величезного асортименту продукції провідних світових брендів. Всі вони відрізняються високою якістю пошиття та при належному догляді здатні служити довгий час. Виникає закономірне питання: яка машинка виявиться кращою і стане оптимальною інвестицією фінансів у вашому конкретному випадку?

У чому особливість електронних швейних машин

Для початку потрібно визначитися, чи вам потрібен саме електронний помічник. Головні відмінності таких машин полягають у:

  • особливості управління. Параметри шиття задаються за допомогою електронного блоку, який контролює та координує роботу обладнання. Про наявність будь-якої неполадки комп'ютер сигналізує оператора;
  • вибір режиму, що здійснюється з програмного переліку. За потреби його можна розширити. Електронні машини можуть не тільки створювати класичні рівні строчки, але й вишивати візерунки та літери, креативні дизайни;
  • повний контроль роботи в автоматичному режимі. Пристрій регулює ступінь натягу нитки і запам'ятовує швейні операції, що виконуються.

Електронна машинка краще за аналоги підходить для професійного використання. Комп'ютерний блок таких пристроїв дозволяє програмувати процес пошиття, задаючи послідовність виконання окремих операцій. Важлива перевага таких моделей полягає у широких можливостях вибору матеріалів. Більшість машинок чудово справляється як з тонкими тканинами, так і з щільною джинсою та шкірою.

У чому відмінність різних типів машинок

Рейтинг комп'ютерних швейних машин допоможе вибрати найбільш підходящу для ваших потреб модель. Однак важливо виділити для себе критерії, які є важливими:

  • прості електронні машини мають мінімальний потрібний набір функцій. Вони оснащені спеціальним дисплеєм, який дозволяє оперативно та точно налаштовувати робочий процес. Крім того, можна використовувати рекомендовані виробником налаштування, що дуже зручно для новачків у швейній справі;
  • удосконалені моделі дарують більше простору для творчості. Серед доступних функцій у багатьох версіях з'являється абетка, що дозволяє створювати написи на тканині. Пам'ять пристроїв використовується для програмування послідовності операцій. За допомогою вдосконалених машин можна створювати рядки, що дзеркально відображаються, здійснювати автоматичне закріплення і обрізання нитки;
  • високотехнологічні машини підходять для масштабного виробництва. Вони можуть бути оснащені колінним важелем підйому лапки. Пристрої можуть шити в декількох напрямках та створювати унікальні декоративні рядки.
    Деякі з високотехнологічних машин дозволяють не лише шити, а й вишивати.

Які машинки краще вибирати

Модель

Ціна

Країна виробник

Pfaff Expression 720

53 661 грн.

Китай

Janome Sewist 780

11 897 грн.

Тайвань

Husqvarna Jade 20

16 078 грн.

Тайвань

Janome Excellent Stitch 300

10 768 грн.

Тайвань

Pfaff Expression 710

43 760 грн.

Китай

Pfaff Ambition Essential

18 461 грн.

Тайвань

Singer Starlet 6699

5 552 грн.

Вьетнам

Janome 3160PG 

10 915 грн.

Тайвань

Janome Skyline 5

25 075 грн.

Тайвань

Singer 5205

5 900 грн.

Вьетнам

Звичайно, головним критерієм вибору електронної машинки є потреби користувача. Для виконання нескладних завдань цілком підходять бюджетні моделі, які полегшать щоденну працю та прискорять робочий процес. Сучасні професійні пристрої допоможуть організувати невелике виробництво. Важливо розуміти, що на якість рядка впливають не тільки особливості обладнання та його ціна, але також і вміння встановити правильні налаштування. Щоб зробити правильний вибір, пропонуємо познайомитись у ТОП комп'ютерних швейних машин, складений фахівцями нашої компанії:

Провідні бренди недарма щороку оновлюють модельний ряд комп'ютеризованих швейних машин. Науковий прогрес стрімко крокує вперед, пропонуючи користувачам пристрою з дедалі ширшим функціоналом. Одночасно вже звичні всім, «застарілі» налаштування стають доступнішими і частіше зустрічаються в моделях бюджетного класу. Сучасні комп'ютеризовані моделі відрізняються надійністю - у них відсутні механізми, які можуть розладнатися за рахунок процесорного управління, яке контролює робочий процес. "Розумна" техніка не дозволить вам вказати неприпустимі значення, наприклад, при виборі рядка. Точне налаштування роботи забезпечує плавний хід машини та постійну силу проколу, незалежно від швидкості шиття.

Рейтинг 2021 базується на ретельному аналізі моделей та відгуках користувачів, які встигли оцінити переваги та недоліки кожної з них. При складанні ТОП 10 ми аналізували пристрої різних цінових категорій, які відрізняються функціональними можливостями і мають індивідуальні технічні особливості. Опис кожної моделі допоможе зробити правильний вибір.

Pfaff Expression 720

Pfaff Expression 720 — це сучасний стильний пристрій, який, напевно, значно розширить ваші творчі можливості. При компактних розмірах цей агрегат має досить велику робочу поверхню - до 25 см, що дозволяє працювати з об'ємними тканинами та виробами значних розмірів. 428 швейних операцій вбудовано для того, щоб втілювати в життя практично будь-які проекти. Крім того, ця комп'ютеризована модель має ексклюзивну можливість створення авторських рядків, яка реалізована тільки в техніці Pfaff. Підтримувати незмінно високу якість пошиття допомагає інтегрована система подвійного подавання тканин, що складається з нижнього та верхнього транспортера. Крім того, машинка може виконувати максі-вишивку шириною до 5,2 см, виконуючи рухи голкою не тільки вперед і назад, але й убік.

Зручність роботи з Pfaff Expression 720 забезпечує досить великий кольоровий дисплей, на якому міститься ключова інформація про проведену операцію, - рядки, довжина стібка, ширина рядка, тип лапки. Сенсорний екран дозволяє швидко вносити необхідні зміни. Для підйому лапки у пристрої використовується кнопка, розташована на передній стороні корпусу, для більшої зручності можна підключити колінне управління.

Janome Sewist 780

Швейна машинка Janome Sewist 780 DC — багатофункціональна модель для домашнього використання, яка дозволяє задовольнити всі запити як майстра-початківця, так і професіонала. Рукоділкам доступно 80 швейних операцій з виконанням робочих, оверлочних, декоративних та трикотажних рядків. Пристрій допоможе у створенні трьох різновидів петель. Електричний двигун оснащений функцією стабілізації зусилля проколу, що дозволяє однаково якісно шити тканини різної густини.

Зручність роботи з Janome Sewist 780 DC забезпечується можливістю шиття без педалі. Тут є функція автоматичного обрізання нитки, що позбавляє необхідності завжди тримати під рукою ножиці. Вбудований нитевидівник полегшить підготовку до виконання швейних операцій. Для комфортного керування робочим процесом тут є можливість регулювати швидкість пошиття та змінювати ступінь тиску лапки на тканину. Рукавна платформа дозволяє обробляти тонкі деталі виробів, розширюючи функціонал машини. При необхідності уточнити рекомендовані виробником налаштування не знадобиться шукати інструкцію, оскільки у пристрої є опція «Швейний консультант» – вся потрібна інформація з'явиться на дисплеї.

Husqvarna Jade 20

Швейна машина, яка подарує вам масу задоволення як від процесу пошиття виробів, так і від оригінального зовнішнього вигляду. Стильний сучасний пристрій здатний виконувати понад 80 різновидів швів, не обмежуючи ваш творчий потенціал. Husqvarna Jade 20 дозволяє займатися квілтингом, створювати декоративні рядки та працювати з різними типами тканин. При необхідності приділити окремим деталям особливу увагу можна відрегулювати швидкість пошиття. Вбудований швейний радник допоможе задати правильні налаштування, а таблиця швів на кришці надасть вам рекомендації щодо вибору рядка.

Досить великий робочий простір праворуч від голки 20 см дарує зручність роботи з великими виробами. Керувати роботою швейної машинки можна за допомогою педалі, так і з використанням кнопки. У цьому випадку можна регулювати швидкість шляхом вибору одного з п'яти режимів. Для комфортної роботи можна задати відповідне для цього процесу положення голки під час зупинки пристрою. Регулювання рівня тиску лапки забезпечує високу якість виконання швів на тканинах різної щільності. Машинка здійснює розворот рядки і дозволяє вибирати 29 положень голки.

Janome Excellent Stitch 300

Janome Excellent Stitch 300 — багатофункціональний пристрій, який можна зарахувати до категорії бюджетних. Невисока ціна цієї моделі не обмежить вас у можливості реалізовувати творчі ідеї. Електронна машинка здатна виконувати більше 300 операцій і добре справляється з необхідністю обробки тканин різної щільності. Багатосегментна рейка забезпечує високу якість стібків за рахунок плавної подачі матеріалів. За допомогою Janome Excellent Stitch 300 можна виконувати 12 видів петель в автоматичному режимі.

Комп'ютеризований швейний агрегат пристосований до виконання операцій без використання педалі. Регулювання швидкості пошиття здійснюється за допомогою кнопок на корпусі. Обслуговування пристрою спрощене за допомогою вбудованого ниткодівача та зручної системи швидкої зміни лапки. Стабілізатор зусилля проколу адаптує механізм роботи з матеріалами різної щільності. Довжина стібка та ширина рядка регулюються плавно для створення авторського дизайну. Рідкокристалічний дисплей відобразить всю інформацію про робочі налаштування, а також покаже рекомендації виробника.

Pfaff Expression 710

Оновлений формат усіма улюбленої серії Expression цього разу порадував функціоналом. Головне – це розширені швейні програми. Пристрій здатний виконати 274 унікальні рядки разом із декоративними швами, шириною до 9 мм. Опція «Тайперинг» дозволяє задавати кут розширення або звуження і досягати потрібного ефекту. Програмне забезпечення управляє поворотом малюнків чи швів, а голка може займати одне з 37 положень. Крім того, в машині реалізована можливість шиття подвійною голкою. Процесор самостійно регулює ступінь натягу нитки, дозволяючи створювати рядки високої якості на будь-яких матеріалах.

Для зручності роботи Pfaff Expression 710 зроблено багато. Тут є вбудований ниткодивач і сенсор контролю залишків нижньої нитки для оперативної підготовки машини до експлуатації. Велика робоча поверхня шириною 25 см дуже зручна для шиття об'ємних виробів та квілтингу. Оригінальна запатентована система IDT відповідає за рівномірне переміщення верхньої та нижньої тканини транспортером. У разі складнощів з налаштуванням можна оперативно викликати довідкове меню на кольоровому сенсорному дисплеї. Старт та зупинка робочого процесу здійснюються за допомогою кнопки.

Pfaff Ambition Essential

Pfaff Ambition Essential — надійний помічник у домашньому шитті. З його допомогою можна створювати не лише одяг та аксесуари, а й вироби для інтер'єру. Керування налаштуваннями здійснюється за допомогою кнопок, що розташовані на корпусі пристрою. Екран відображає задані параметри роботи. Тут же представлені рекомендації, які допоможуть недосвідченій швачки правильно вибрати потрібний режим. Комп'ютеризована машинка зберігає в пам'яті 110 різновидів рядків, серед яких є робочі, декоративні, призначені для квілтингу та імітують оверлок. До того ж тут є два вбудовані алфавіти.

Пошиття речей за допомогою Pfaff Ambition Essential істотно полегшується наявністю оригінальної системи IDT, що відповідає за рівномірну подачу матеріалу при зшиванні кількох шарів. Автоматичний ниткодевач допоможе швидше приступити до виконання професійних завдань. Простора 20-сантиметрова робоча зона дозволяє легко розмістити досить великі вироби. При роботі з більш щільними або тонкими матеріалами можна регулювати рівень притиску лапки для створення рівних стібків на тканинах різної щільності.

Singer Starlet 6699

Машинка бюджетного класу, здатна виконувати 100 швейних операцій. З її допомогою можна здійснювати робочі, оверлочні, декоративні, еластичні, оздоблювальні шви. Величезна різноманітність стібків відображено на корпусі пристрою, що дозволяє швидко вибрати потрібну програму та встановити необхідні параметри шиття. Можливість викидання 6 видів петель на додаток до можливостей машини робить її практично незамінним універсальним помічником для домашнього шиття. Маленький, на перший погляд, пристрій комплектується приставним столиком, що перетворює його скромні габарити на повноцінну робочу зону.

Вбудований нитевидівник дозволяє оперативно розпочати роботу з пристроєм. При виборі типу рядка комп'ютер відображає рекомендовану довжину стібка та ширину рядка, які можна змінити вручну. Голка може займати одну з 13 позицій, що дозволяє адаптувати пристрій для виконання нетипових операцій, наприклад, відстрочення або блискавки. Швидкість роботи Singer Starlet 6699 не регулюється та становить 750 стібків за хвилину. Пристрій підійде тим, хто не потребує великої кількості допоміжних опцій - регулятор тиску лапки, опції автоматичного обрізання нитки, наявності верхнього транспортера.

Janome 3160PG

Модель із недорогого сегмента відомого бренду стане чудовою домашньою помічницею. Janome 3160PG виконує 60 швейних операцій, може шити декоративні рядки та пристосована для квілтингу. Крім того, пристрій створює 7 різновидів петель в автоматичному режимі. Машинка пристосована до роботи з різними видами тканин. Для щільніших матеріалів використовується підсилювач проколу. Розмітка на вугільній пластині дозволяє зшивати окремі елементи під правильним кутом. Всього однією кнопкою можна встановити положення голки під час зупинки машини.

Зручність роботи Janome 3160PG досягається за рахунок наявності рідкокристалічного дисплея з функцією підсвічування, на якому відображаються актуальні параметри пошиття. На допомогу рукоділкам тут є знімна рукавна платформа, що полегшує обробку вузьких кругових виробів. Керувати швидкістю пошиття можна як педаллю, і кнопками на корпусі. Вбудований ниткодевач і обрізач є зручними помічниками в роботі. Автоматичне закріплення нитки значно заощаджує час.

Janome Skyline 5

Модель, яка розкриває нові можливості для творчості та креативу. Ця вдосконалена швейна машинка з електронним керуванням здатна не тільки професійно шити, але й дозволить займатися квілтингом та пэчворком. Вбудовані 170 видів рядків порадують професіоналів своєї справи та відкриють нові можливості для новачків. Машина може в авторежимі виконувати 11 типів петель, що сподобається навіть найвибагливішим користувачам. Швидкість пошиття до 1000 стібків за хвилину гарантує високу продуктивність обладнання. Семісегментна нижня рейка, якою оснащено пристрій, дозволяє працювати не лише з тонкими, але й із щільними багатошаровими матеріалами.

Janome Skyline 5 дозволяє швачку повністю сконцентруватися на робочому процесі. Шиття запускається простим натисканням кнопки, а підготовку до старту істотно прискорює вбудований ниткодевач. Усі потрібні параметри роботи підкаже швейний консультант – достатньо викликати потрібне меню на дисплей. За допомогою екрана здійснюється вибір потрібної програми. Швидкість шиття визначається перемикачем на корпусі, а колінний важіль відповідає за підняття лапки. Система автоматично контролює рівень натягу нитки. Знімна рукавна платформа створює зручні умови для кругового шиття.

Singer 5205

Одна з найбільш бюджетних комп'ютеризованих швейних машинок SINGER C5205-TQ доволі непогано оснащена. Її процесор запрограмований на виконання 80 швейних операцій і дозволяє створювати не тільки класичні рядки, але й займатися квілтингом, працювати з еластичними матеріалами та виконувати декоративне оздоблення. 6 різновидів петель, які вимітаються в автоматичному режимі, роблять машинку практично універсальною. Вбудований регулятор рівня проколу та керована подача матеріалу дозволяють працювати як з тонкими делікатними матеріалами, так і з щільними багатошаровими.

Зручність роботи на комп'ютеризованій машинці забезпечує невеликий вбудований екран, що відображає особливості вибраного режиму та дозволяє здійснювати персональне налаштування. Основне керування здійснюється за допомогою кнопок на корпусі. Незважаючи на невеликі габарити машинки, шити на ній можна навіть досить об'ємні вироби – пристрій комплектується приставним столиком для розширення робочої поверхні. Підготовку до виконання швейних операцій полегшує наявність вбудованого ниткодевача, а опція автоматичної зупинки при намотуванні нитки на шпульку запобігає виникненню поломок.