Каталог товарів
UA
Обране

Як вибрати найкращу електромеханічну швейну машинку

Електромеханічна машинка - це один з найпоширеніших видів швейного обладнання для дому. За її роботу відповідає електричний двигун, а керування швидкістю та режимами здійснюється механічно. Цей тип пристроїв відрізняється невисокою вартістю порівняно з комп'ютеризованими моделями, а також простотою експлуатації. Ці критерії є важливими для більшості початківців. Ось чому подібне обладнання найчастіше купують для дому. Найкраща електромеханічна швейна машинка, здатна виконувати велику кількість завдань, може коштувати недорого. У той час як за аналогічний по можливості пристрій з процесорним керуванням доведеться заплатити помітно більше.

Головні особливості електромеханічних машин

Побутові швейні машинки цілком здатні задовольнити запити невеликого домашнього виробництва чи ремонту речей. Порівняно з моделями на електронному управлінні вони:

  • виконують меншу кількість операцій. Як показує практичний досвід, більше половини різновидів рядків комп'ютеризованого обладнання у побуті не використовуються, тому відсутність можливості виконання деяких швів не відчувається;
  • розвивають меншу швидкість шиття. Дане обмеження цілком виправдане, оскільки електромеханічну машинку не можна запрограмувати на виконання кількох послідовних операцій і необхідно постійно контролювати процес;
  • керуються вручну. Швидкість роботи регулюється за допомогою педалі, а необхідні параметри задаються за допомогою механічних перемикачів. Тут немає дисплея, подивившись який можна відразу визначити, які з налаштувань необхідно змінити.

Електромеханічні машини підходять тим, хто не хоче переплачувати за можливості, що не використовуються. Крім того, вони є найкращим вибором для швачок-початківців — їм буде набагато простіше розібратися з таким механізмом. У домашньому рукоділлі покупка професійної електричної машинки може виявитися невигідною – щоб такий пристрій окупився, він повинен щодня виготовляти велику кількість виробів.

Ключові параметри вибору відповідної домашньої машини

Рейтинг електромеханічних швейних машин допоможе підібрати пристрій. Однак, щоб купити найкращу модель, яка задовольнить усі ваші запити, важливо звернути увагу на основні технічні характеристики:

  • обмеження роботи з матеріалами. Деякі швейні механізми пристосовані для обробки тонких тканин, інші – щільні. Оптимальний варіант - пошук пристрою із широким робочим діапазоном;
  • тип човника. Горизонтальний вважається тихішим і найпростішим у заправці, а вертикальний — надійнішим, оскільки виготовляється з металу;
  • можливість викидання петель в автоматичному та напівавтоматичному режимі;
  • вбудований ниткодивач, рукавна платформа, освітлення робочої зони, можливість управління зусиллям проколу - додаткові опції, які допоможуть швачки оперативно приступити до виконання операцій і отримати більше задоволення від якісного виконання роботи.


Кожна зі швейних машин має певну комбінацію опцій, що впливає на її вартість. Вибираючи пристрій для потреб, звертайте увагу на ваші поточні потреби. Тільки так ви зможете визначити, яка домашня швейна машинка краща, раціонально розпорядьтеся фінансами та отримаєте справжнє задоволення від свого хобі.

Яку швейну машинку краще вибрати


Якщо ви визначили ключові характеристики побутового обладнання, можна перейти до огляду цьогорічного топ електромеханічних швейних машин. У десятку найкращих потрапили:

 

Модель

Цена

Страна производитель

Janome Sakura 95

4 278 грн.

Таиланд

Janome Excellent Stitch 15A

3 688 грн.

Таиланд

Janome Ami 35

4 425 грн.

Таиланд

Singer 8280P

3 039 грн.

Вьетнам

Janome 1522GN

5752 грн.

Таиланд

Pfaff Smarter 160S

6 195 грн.

Китай

Janome 7518A

7 528 грн.

Тайвань

Janome 311PG

3540 грн.

Таиланд

Family 323S

4 513 грн.

Таиланд

Janome 394

6 490 грн.

Таиланд

Цей рейтинг складено на основі огляду сучасних моделей машинок та вибору найкращих варіантів за співвідношенням вартості та функціоналу. Крім того, при складанні ТОП 10 враховано відгуки швачок, які самостійно протестували обладнання та залишилися задоволені якістю його роботи та надійністю. Керуючись рейтингом, а також коротким описом кожного з пристроїв, можна підібрати найкращі варіанти для шиття будинку.

Janome Sakura 95 

 

Дешева компактна швейна машина цілком задовольнить запити новачка. Пристрій здатний виконувати 15 видів операцій, чого цілком достатньо для дрібного ремонту та пошиття простого одягу. Наявність еластичних рядків, можливість виконання оверлока та зізгаза значно розширює робочі можливості. Регулятор висоти підйому лапки на 6 і 12 мм робить машинку пристосованою для обробки багатошарових виробів та об'ємних тканин. Janome Sakura 95 чудово справляється з пошиттям різних тканин - від тонких шовкових до щільної шкіри. Доповнення у вигляді вільного знімного рукава адаптує пристрій до виконання операцій навіть на вузьких кругових деталях. Петля викидається в напівавтоматичному режимі.

 

Машинка зручна своїми невеликими габаритами та малою вагою, що особливо важливо у домашніх умовах нерегулярного використання. Знімний відсік для аксесуарів дозволяє ще більше заощаджувати вільний простір. Для зручного старту роботи в Janome Sakura 95 передбачені автоматичний заправник нитки та система швидкої заміни притискної лапки. Усього кілька регуляторів, розташованих на корпусі, керують вибором типу рядка, завданням його ширини та довжини стібка. Додатковий комфорт подарують тихий хід машини та наявність вбудованого підсвічування, що особливо актуально для роботи у вечірні години.

Janome Excellent Stitch 15A

Відмінний вибір для тих, хто шукає недорогу домашню помічницю. Машинка відмінно справляється з матеріалами різної щільності та здатна виконувати 15 операцій. Серед її можливостей - прямі, зигзаг, потайні, посилені, оздоблювальні, оверлочні рядки. За допомогою Janome Excellent Stitch 15A можна здійснювати напівавтоматичне викидання петлі в 4 перемикання без необхідності повертати виріб. Висота підйому лапки на 6 і 12 мм дозволяє шити матеріали різної щільності, у тому числі створювати багатошарові конструкції. Невелика вага, компактність і мала споживана потужність роблять цей пристрій одним із найкращих для домашнього використання.

За зручну роботу з тонкими круговими деталями відповідає знімна рукавна платформа. Додаткові зручності для шиття нададуть вбудований ниткодевач і транспортер тканини, що відключається. Вбудоване підсвічування буде актуальним у темний час доби - воно чудово освітить робочу зону. Просте інтуїтивно зрозуміле керування пристроєм дозволить легко перейти до роботи з даною моделлю та швидко розібратися у нескладних налаштуваннях.

 

Janome Ami 35 

 

Відмінний вибір для тих, хто шукає недорогу домашню помічницю. Машинка відмінно справляється з матеріалами різної щільності та здатна виконувати 15 операцій. Серед її можливостей – прямі, зигзаг, потайні, посилені, оздоблювальні, оверлочні рядки. За допомогою Janome Excellent Stitch 15A можна здійснювати напівавтоматичне викидання петлі у 4 перемикання без необхідності повертати виріб. Висота підйому лапки на 6 і 12 мм дозволяє шити матеріали різної щільності, у тому числі створювати багатошарові конструкції. Невелика вага, компактність і мала споживана потужність роблять це пристрій одним із найкращих для домашнього використання.

 

За зручну роботу з тонкими круговими деталями відповідає знімна рукавна платформа. Додаткові зручності для шиття нададуть вбудований ниткодевач та транспортер тканини, що відключається. Вбудоване підсвічування буде актуальним у темну годину доби - воно чудово висвітлити робочу зону. Просте інтуїтивно зрозуміле керування пристроєм дозволить легко перейти до роботи з даною моделлю та швидко розібратися у нескладних налаштуваннях.

Singer 8280P

 

Проста електромеханічна машинка з набором основних строчок, здатна виконувати 8 швейних операцій. Singer 8280P призначена для пошиття та ремонту одягу. Пристрій чудово пристосований до роботи з матеріалами різної щільності - може шити бавовняну тканину, шкіру, замшу, а також штори та м'яку оббивку. Регулювання сили натягу нитки та ступеня притиску лапки дозволяє правильно налаштувати робочий процес. Механізм викидання петлі напівавтоматичний і виконується в 4 прийоми без необхідності повороту. 6-сегментна рейка-транспортер тканини відповідає за плавну подачу матеріалу. Автостоп при намотуванні нитки на шпульку продовжить термін служби механізму і запобігтиме можливим поломкам.

 

Зручність роботи на Singer 8280P досягається за рахунок наявності вбудованого ниткообрізача. Знімна платформа полегшить обробку кругових елементів. Вибір режиму шиття здійснюється прямо на передній панелі, де задаються ключові параметри - тип рядка та довжина стібка. Компактні розміри та невелика вага машинки допоможуть легко знайти для неї місце у домашньому інтер'єрі. Система швидкої заміни притискної лапки необхідна для оперативної зміни типу операцій. Вбудоване підсвічування робочої зони особливо актуальне під час роботи у вечірній час.

Janome 1522GN

 

Пристрій підійде тим рукоділкам, кому важлива висока якість пошиття та плавний хід. Воно належить до модельного ряду 2021 року, тому оснащене сучасними функціями та має стильний дизайн. Потужний електромотор здатний впоратися з тканинами різної щільності та забезпечити високу якість виконання швейних операцій, яких у Janome 1522GN - 25. Крім основних швів, машинка виконує декоративні та оверлочні рядки, зшиває еластичні матеріали. З її допомогою можна займатися квілтингом та пэчворком. Машинка автоматично виконує 1 вид петлі.

 

Для комфортної роботи виробник створив збільшену робочу платформу, загальна довжина якої становить 28 см. Механічна настройка параметрів роботи здійснюється за допомогою трьох регуляторів, які дозволяють вибрати тип рядка, довжину стібка та ширину зигзагу. Швидко підібрати оптимальний варіант допоможе схема, що розташована на верхній панелі. Для зручної роботи з багатошаровими виробами, пристрій можна доукомплектувати верхнім транспортером. Для комфорту швачки є два ниткообрізники і вбудований автоматичний ниткодевач. Знімний столик швидко пристосує машину до обробки тонких деталей.

Pfaff Smarter 160S

 

Електромеханічна швейна машинка призначена для пошиття виробів із практично будь-яких видів тканини. Вона здатна виконувати 23 операції та робити петлю в автоматичному режимі. Незважаючи на те, що Pfaff Smarter 160S - пристрій побутового рівня, він підходить і для професійних швачок. Завдяки йому майстрині стають доступні робітники, посилені, оверлочні, декоративні, сатинові, оздоблювальні, трикотажні шви. Машинка цінується за високу якість пошиття, практичність та стильний зовнішній вигляд. Потужний 70-ватний електромотор дозволяє виконувати прокол навіть щільних тканин та забезпечує високу швидкість пошиття.

 

Горизонтальний човник, що обертається, працює практично безшумно, що особливо актуально в умовах домашнього шиття. Для швидкого старту передбачений вбудований ниткодивач, а відповідний тип шва і довжину стібка можна задати на передній панелі корпусу. Крім того, регулюванню підлягає ступінь натягу верхньої нитки та тиск притискної лапки. Якщо ви плануєте зайнятися штопкою або квілтингом, достатньо вимкнути транспортер тканини. Знімна рукавна платформа полегшить роботу з вузькими круговими деталями, а вбудований ниткообрізач позбавить необхідності тримати під рукою ножиці.

Janome 7518A

 

Незважаючи на те, що Janome 7518A відноситься до побутових швейних машин, вона відмінно підходить для невеликого ательє або майстерні. Розширені можливості використання пристрою обумовлені його високою надійністю та великим вибором налаштувань. Користувачеві доступно 18 різновидів швейних операцій та однокрокова пряма петля. Корисним доповненням є можливість регулювати тиск лапки та керувати висотою її підйому. Такий набір опцій дозволяє працювати з матеріалами різної щільності, виконувати оверлочні та декоративні строчки, створювати трикотажні вироби. Встановлення потрібного режиму здійснюється за допомогою повзунків, що розташовані на корпусі.

 

Janome 7518A зручна не тільки для професіонала, а й для новачка. Підказка щодо вибору режиму та встановлення потрібного типу лапки під верхньою кришкою не дозволить помилитися. Прийде на допомогу табло з підказками на передній панелі пристрою. Ніжна педаль оснащена перемикачем режимів, що дозволяє підібрати оптимальну швидкість шиття під час роботи з тонкими та щільними матеріалами. Для комфортної роботи тут є вбудований ниткодивач і автоматичне намотування шпульки. А рукавна платформа допоможе якісно опрацювати вузькі деталі.

Janome 311PG

 

Незважаючи на те, що Janome 7518A відноситься до побутових швейних машин, вона чудово підходить для невеликого ательє або майстерні. Розширені можливості використання пристрою обумовлені його високою надійністю та великим вибором налаштувань. Користувачеві доступно 18 різновидів швейних операцій та однокрокова пряма петля. Корисним доповненням є можливість регулювати тиск лапки та керувати висотою її підйому. Такий набір опцій дозволяє працювати з матеріалами різної щільності, виконувати оверлочні та декоративні строчки, створювати трикотажні вироби. Встановлення потрібного режиму здійснюється за допомогою повзунків, що розташовані на корпусі.

 

Janome 7518A зручна не тільки для професіонала, а й для новачка. Підказка щодо вибору режиму та встановлення потрібного типу лапки під верхньою кришкою не дозволити помилитися. Прийде на допомогу табло з підказками на передній панелі пристрою. Нежна педаль оснащена перемикачем режимів, що дозволяє підібрати оптимальну швидкість шиття під час роботи з тонкими та щільними матеріалами. Для комфортної роботи тут є вбудований ниткодивач і автоматичне намотування шпульки. А рукавна платформа допоможе якісно опрацювати вузькі деталі.

Family 323S

 

Family 323S відноситься до пристроїв середнього класу. Машинка виконує 23 операції, які включають звичайні, декоративні та оверлочні рядки. Також з її допомогою можна створити 1 різновид петлі білизни в автоматичному режимі, підлаштовуючи її під розмір гудзика. Такого набору функцій цілком достатньо для хобі та виконання нескладних домашніх завдань. Надійний електромотор має оптимальну потужність 60 Вт, що дозволяє працювати з тканинами різної щільності, підбираючи відповідну лапку та тип голки. Наявність рукавної платформи розширює функціонал моделі, роблячи процедуру обробки вузьких місць зручнішою.

 

Зручності шиття творці Family 323S приділили велику увагу. Блок керування робочим процесом знаходиться безпосередньо перед швачкою, що дозволяє швидко налаштовувати потрібні параметри. Таблиця з типами петель також знаходиться просто на корпусі. Ниткодівач допоможе швидко підготувати машинку до старту роботи. Вбудоване освітлення – корисна опція для шиття в умовах поганого освітлення.

Janome 394

Family 323S відноситься до пристроїв середнього класу. Машинка виконує 23 операції, які включають звичайні, декоративні та оверлочні рядки. Також з її допомогою можна створити 1 різновид петлі білизни в автоматичному режимі, підлаштовуючи її під розмір пуговиці. Такого набору функцій цілком достатньо для хобі та виконання нескладних домашніх завдань. Надійний електромотор має оптимальну потужність 60 Вт, що дозволяє працювати з тканинами різної щільності, підбираючи відповідну лапку та тип іголки. Наявність рукавної платформи розширює функціонал моделі, роблячи процедуру обробки вузьких місць зручнішою.

Зручності шиття творці Family 323S приділили велику увагу. Блок управління робочим процесом знаходиться безпосередньо перед швачкою, що дозволяє швидко налаштовувати потрібні параметри. Таблиця з типами петель також знаходиться просто на корпусі. Ниткодівач допоможе швидко підготувати машинку до старту роботи. Вбудоване освітлення – корисна опція для шиття в умовах поганого освітлення.